Om oss

Nyponrosens förskola är en ekonomisk förening i form av ett personalkooperativ, då verksamheten inte drivs i vinstsyfte.

Verksamheten arbetar efter de riktlinjer och mål som finns i skollagen, läroplanen, barnkonventionen samt efter Nyponrosens fem pelare. Verksamheten genomsyras av ett tematiskt arbetssätt för att främja barns inflytande och delaktighet. Förskolans flexibla struktur möjliggör ett arbetssätt som främjar varje barns unika behov och intressen. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation, systematiskt kvalitetsarbete och barnets enskilda lärande. Personalen består av utbildade förskollärare, pedagoger och barnskötare samt en pedagogisk coach som följer upp verksamheten för att säkerställa en högkvalitativ utbildning.


Vi följer Malmö Stads policy och tillämpar samma regler i vår verksamhet. 


Vår personal

Personalen består av

  2 Förskollärare

  1 Pedagog 

  2 Barnskötare

som arbetar ständigt utifrån skolverkets riktlinjer för att barnen ska utvecklas och förberedas inför framtiden på ett lustfyllt sätt.


Nyponrosens vision och mål:


Vision: Främja alla barns utveckling och lärande på ett lustfyllt sätt inför ett livslångt lärande. Förskolans vision är också att utbildningen ska förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingarna. 


Mål: Alla barn ska inhämta och utveckla kunskaper och värden inför ett livslångt lärande.


  1. Att barnen ska känna sig trygga på vår förskola
  2. Att barnen ska känna glädje, nyfikenhet, lust till lärande och lek samt socialt samspel
  3. Att alla barn ska ha samma möjlighet att pröva och utveckla sina förmågor och intressen
  4. Att barnen ska känna glädje inför ett livslångt lärande och utveckla en självständighet och tillit till sin egen förmåga


Förskolans målsättning är att utbildningen ska lägga grunden till ett växande intresse hos barnen för att aktivt delta i samhället som ansvarsfulla demokratiska samhällsmedborgare. 

Pedagogiska metoder: Formativ lärande (Hatties), Personlig Utveckling (Vygotskij), Learning by doing (Dewey) med hjälp av The Big 5-modellen.